7 Şubat 2011

Manuel Neuer.!



Bugün Bundesliganın en iyi kalecisi. Dünyanın ? Soru bu. Casillas elbette en iyileri ama gençlerden bakarsak.. City'nin Hart'ı ve Atletico'nun David de Gea'sı ile çekişirler.

Aslında ben Neuer'i işleyecektim Ufuk'un hatası sonrası. Manuel Neuer geçtiğimiz aylarda öyle basit öyle yenilmez golleri yedi ki.. Adler'in onun milli takımda öne geçmesinin temel nedeni bu basit hataları yemeyen istikrarlı duruşuydu.. Bugün zamanla tecrübe kazanıp Magath ile dünya çapında bir kaleci olma yolunda.. Bana göre oldu bile..

Takımın kaptanı. Bayrak adamı, doğuştan Schalke'li. Arda gibi ama önemli bir fark şudur ki o tam da derbilerde coşup takımını kurtarabiliyor.

Dortmund maçında o puanı tek başına aldı. Daha da önemlisi derbide fark yemekten kurtardı.. Daha ne oLsun ? Schalke bu sene Avrupa'ya gidemezse Bayern'e bile bırakmazlar bunu.. Diğer devler üşüşür başına.. O denli yetenek, güven verici..

Bizim Türk kalecilerle buradakilerin temel farkı yine yetenek değil; Kendine güven. Kalede her daim söylerim yetenek kadar karakter de önemlidir. Van Gaal genç kalecisini kaledeki güvensiz duruşu nedeniyle eleştiriyordu. Neuer istediği basit hataları yapsın ama duruşu değişmez. Bu sizce kalecinin kendisine olan güveninden mi kaynaklanıyor yoksa o basit hataları da futbolun içerisine tıkıştıran alman futbol ortamının olağan bir sonucu mudur?

Büyük kaleci..

2 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Yıldız kalecilerin yükselişi, genellikle, önlerindeki kalecinin yaşadığı sakatlık ya da aşırı formsuzlukta olur. Neuer'in de en büyük şansı, Rost'un yaşadığı o sakatlıktı.

sozcelyk dedi ki...

joe hart ile aynı yoldan yürüyorlar sanki.

biri almanya'nın biri ingiltere'nin kalesini bu yaşta kapattı, ikisinde de bir casillas görüyorum ama neuer pek fazla schalke de kalmaz ne kadar ağır taraftarı olursa olsun .