15 Şubat 2011

Gerizekalılık.!



Bugün Neuer'e oldu ama ben öncesinde Mario Gomez ile bunun yaşandığını da biliyorum ve dahası kendi arkadaş çevremin içerisinde bulunan bir kaç denyo da bu saçmalığa ortak olduğundan şurada dile getirmek elzem oldu artık.

Neuer, futbolda hala ve hala çok büyük tabu olan eşcinsellik üzerine Bunte'ye bir kaç bir şey söylüyor. Çok doğal ve olağan bir demeç aslında. Diyor ki artık eşcinsel olan futbolcular bunu açıklayabilmeli ve halk da bunu kabul etmelidir. Okul yıllarında arkadaşının birisinin bunu açıkladığını ve çok da bir şeyin değişmedi diye devam ediyor. Bu tabu yıkılmalıdır onun görüşü.

Bunu Almanya'da söylüyor ve Güney Amerika'daki biraz da çevirim hatasından dolayı yansıması şudur: Neuer eşcinsel olmasın sakın ? Futbolun Ricky Martin'i v.s.

Gerzeklik bu başka bir şey değil. Mario Gomez aynı şekilde açıklama yaptı ve benim bir kaç arkadaşım da hemen atladı "kesin bu da eşcinsel". Olsa ne olur ayrı bir konu.. Olabilecek en insani yaklaşımı sergiledi diye bu etiketleme nedir ? Öteki'ye dair iyi niyet açıklaması kimi yerlerde inatla bir çıkar söylemine indirgeniyor. İçerisini deştiğinizde mantık odur ki insanoğlu ötekine dair insani bir yaklaşım sergileyemez.. Böyle diyorsa muhakkak ki kendisi de eşcinsel...



Aynı söylemler benim hakkımda da burada dile getirildi. Başka başka yerlerde "Kürt" bu kesin yorumları... Çepniyiz biz.. Oğuz boyudur ve o zamandan bu yana dışa kapalı ve kendi içerisinde birleşmeler yaşandığından dolayı görüp görebileceğin en saf Türk'lerden birisiyim. (Meziyet sanki) De Kürt olsam ne olurdu ki ? Valla seve seve kabul ederdim birisi gelip aslında deden senin Kürt deseydi.. (Bu her an gerçekleşebilir) Keza aslında Finlandiyalısın deseler yine değişen bir şey olmazdı. Bana kalsa çocukluğumu Güney Amerika'ya verirdim gençliğimi de Avrupa'nın kuzeyine..

Burada mesele ötekine dair yorumların algılanış biçimine dair.. İnsana dair söylemlerin içerisine bir çıkar yerleştirilmesidir. Gerizekalılıktır.

5 yorum:

sukullaci dedi ki...

mal çok.

Gorki dedi ki...

maalesef futbol dünyası da bu ötekileştirmenin yalnızlaştırmanın en çok yaşandığı yerlerden..
aşağılamak gibi anlaşılmasın ama ortalama futbolcu zekası belli, herkes bir cantona ya da bir lucarelli değil..
futbol seyircisi profili de aynı minvalde olunca toplum için değiştirilemez hatta tartışılamaz olan pek çok şey futbol dünyasında zaten eskiden beri tabu..
fashanu'yu bilmezler tabi.. onlar için ötekileştirmek o kadar basit.. ötekileştirdiklerinin hayatından mesul olduklarının farkında değillerdir..
daha dün ahmet çakar ibrahim üzülmez olayını irdelerken bu cinsiyetçi bakış açısına bir örnek verdi.. ne yapmış bu adam eşcinsel ilişkiye mi girmiş ki gibilerinden bir şeyler söyledi.. yani ola ki eşcinsel ise futbol dünyasında zaten yeri olmamalı bakış açısı var..
bu çok su götürür bir mevzuu zaten.. futbolun maço dünyasında bu yönde bir ilerleme için daha çok fırın ekmek yenmesi lazım..

Gorki dedi ki...

kürtlük türklük meselesine de kesinlikle katılıyorum.. köklerinle gurur duymak filan bir yana da kendini üstün görmek ne menem bir rahatsızlıktır çözebilmiş değilim.. kim kimden üstün neye göre üstün.. kürt olsan nolur ermeni olsan nolur..

sağduyudan, hoşgörüden, kardeşlikten,paylaşmaktan ve bunları yeniden yeniden var etmekten daha güzel bir millet var mı arkadaş..

eren kıyak dedi ki...

Neuer'in direk eline geçen 2010 WC 1. kaleciliği kendisinin ilah olmasına yetti ancak Adlér arkalarda kaldı unutuldu. Kaç yıldır Leverkusen'in kalesini demir ağlarla örmesine rağmen Neuer kalede artık. Bu gerçekten bir eşek balı.

Almira dedi ki...

Ay Neuer seni yerim ya okadar tatlıki. Bebek gibi. Ama o yanındaki tip ne öyle :((