17 Şubat 2011

Benedikt Pliquett.!



Dün ilk Bundesliga maçını oynadı bu kaleci.. Ve doğrusunu söylemek gerekirse çok da iyi bir performans sergiledi.

Böyle bir derbide neden bu kaleci sahada yer aldı ?

Teknik adam elbette 2004'den bu yana kalede yer alan oyuncunun hafta içi performansının iyi olduğundan filan kaleye geçirdim diyor ama gerçek öyle değil. Zaten maç sonunda dört haftadır bu derbide oynacağımı biliyordum, hoca bana söz vermişti diye açıklama yapıyor.

St.Pauli hocası çok ciddi bir risk aldı ve kalecisini durduk yere yedeğe çekip zamanında Hamburg alt yapısında oynamış ve gerçek bir Hamburglu olup da sonradan St.Pauli'ye gelmiş Pliquett'e şans verdi..

Neden ? St.Pauli çok iyi gidiyor.. Köln'ü dağıttı sonrasında Gladbach'ı dağıttı ve kalecisi ile bir sorunu yok ama yedek başladı. Belki de Bundesligadaki en iyi ve istikrarlı dönemini geçirir iken kadrosunu bozdu..

Neden ? Biraz geçmişe gitmek gerekir..

Bu sezonun ilk devresinde oynanılan Freiburg maçı için taraftarlarla beraber tren istasyonuna inen kaleci Benedikt Pliquett 20 tane Hamburg holiganı tarafından organize edilmiş bir saldırıya uğradı. İki arkadaşının burnu kırıldı ve hastaneye yatırıldı. Pliquett ise burnunun önünden geçen şişelerden yara almadan biraz da şansıyla zor kurtuldu ama o günlerde bir travma yaşadığı kesin..

Dahası Hamburg onu keşfetmesine rağmen ona sahip çıkan St.Pauli oldu. İşte bu yüzden geçen sene St.Pauli'nin birinci Bundesligaya çıkışından bile daha anlamlı bir zaferdir diyor bugün için..



Kendisinin üzerine bir kaleci alınmasına rağmen sözleşmemi uzatın diyen bir taraftar o.. St.Paulilerle trenden trene deplasmana giden çok başka bir adam. Maçı izlerseniz onun oynadığı ilk bundesliga maçında nasıl bir derbi performansı seyrettiğini görürsünüz.. Burası St.Pauli ve burada böyle kararlar sıklıkla alınır.. Zira teknik adamı da bu kulubün içerisinden bu kültürü alarak yetişti.. Onun döneminde kaleci Volker İppig kaleciliği bırakıp bir yıllığına Nikaragua'ya gitti yardım adına.. Dönüşünde de hiçbir şey olmamış gibi kalesini korumaya devam etti gibi..

Hülasa; yirmi şampiyonluğa bedel bir galibiyet oldu bu... Bir daha Helal.!

Hiç yorum yok: