28 Ocak 2011

Acıtan Sakatlıklar.!



İnsanın canını acıtıyor kimi sakatlık haberleri. İki tanesi bugünlerde gerçekleşti.

Kagawa'nın tam da şu noktada sezonu kapatması hem kendisi hem de kulubü adına talihsizlik. Dortmund lider, oyuncunun peşinde pek çok avrupa devi koşturur durumda iken bunu yaşaması... Dün geldi ve ameliyat olması gerekiyor. 2009 da aynı şekilde ayağı kırılmış ve ikinci defa aynı yerden olması işleri daha da zorlaştırıyor. Hoffenheim da Bundesligaya ilk çıktığı sezon lider olur iken parlayan İbisevic'in sakatlığı sonrası hızlı bir düşüş yaşamıştı ve fakat burada bunun olmayacağını tahmin ediyorum zira tam o bölgede Greusskreutz'un yanı sıra Götze, Kuba gibi oyuncular bulunmakta ve bu dörtlüden her daim birisi yedek kalmak zorundaydı.. Mesele şu ki bunlardan birisi daha sakatlanır, cezalı duruma düşerse yerine oynayan oyuncu sonrası kalite düşecektir.. Eskiden sadece Nuri'nin yeri doldurulamazdı ve fakat şimdi forvetin arkasındaki ön üçlü de sınıra yaklaştı... Bu güzel oyun, bu güzel takım şampiyon olmazsa "güzel futbol" kaybedecektir.. Hem Kagawa'nın kısa zamanda kendisine gelmesi ve aynı zamanda bu yokluğun şampiyonluğun yitirilmesi anlamı taşımaması dileğiyle..

Geçmiş oLsun..



Ben Ersan'ın yeteneğinden bihaberdim. Trabzonspor maçı içerisinde üzerine yazı yazdıracak kadar iyi oyun sergilemişti ve takımı pek çok açıdan rahatlatmıştı. Yabancı kontenjanını ön bölgelerden kullanabilecek iken tandemde Toraman'dan dahi daha fazla güven veriyordu. İleriye çıkışlarında ise ön bölgeyi tehtit edecek eylemlerde bulunuyordu. Elbette basit pas hataları yapması gibi kusurları vardı ama ortalamanın da çok çok üstündeydi performansı. Benim gibi pek çok insan oynadığı futbol karşısında böbürlenir ve milli takım ile ilgili güzel hayeller kurduğu sırada o acı haber geldi.. Rakip takım taraftarlarının dahi içini acıtan bir sakatlık haberi..

Ersan'ın bu sakatlığına rağmen bonservisini alması gerekliliği bir yana Beşiktaş mutlak suretle bir yerli stoper transfer etmek durumunda..

Yalan yok, en az bir beş yıl daha benim iyi diyebileceğim bir stoperin çıkmayacağını düşünür iken bu memlekette o tek başına bu konuda yanılabileceğimizi gösterdi bize. Kısa zamanda tekrardan kendisine gelmesi dileğiyle..

Geçmiş oLsun...

2 yorum:

eren kıyak dedi ki...

Kagawa'yı görünce şok oldum aynı şekilde Ersan2ın sakatlığını görünce. Ama turnuvada bir şanssızlık Kagawa'nın sakatlığı ama Ersan'ın ki ligimizde formdaki oyunculara beslenen kinin bir eseri resmen.

Cumhuriyetin İbrahimi dedi ki...

ersana yazık oldu. geçmiş olsun