15 Aralık 2010

Dortmund - Sevilla.!



Futbol bu derler ya biraz Dortmund'un işi de öyle. Düşünebiliyor musnuz ligin diplerinde gezinen Schalke Şampiyonlar Liginde lider ve keza ligin orta sıralarından kurtulamayan Bayern rekor kırarak grup maçlarında 15 puan toplayıp lider oluyor ve fakat ligin lideri Dortmund PSG_Sevilla'lı gruptan çıkabilmek için deplasmanda güçlü rakibini yenmek durumunda.. PSG-Sevilla maçlarını ve özellikle evinde kaybettiği Sevilla maçını izlerseniz futbolun her türlü sonuca gebe olduğunun bir kez daha altını çizmek istersiniz..

Dortmund ne ligde ne de Avrupa kupası maçlarında mahkum bir top oynamadı. Her zaman saldırgan tutumunu devam ettirip atak üzerine atak geliştirdi ama bazen giremeyen toplar ve Avrupa liginde de kırmızı kartlar etkisinde tuhaf sonuçlar aldı.

Nuri ve Bender.. Bu iki orta sahanın ortasında bulunan oyuncuların sakatlık sorunu olmasaydı bugün yener derdim kesinlikle ve bu oyuncuların oynayıp oynamayacağı maç saatinde ancak belli olacağı için işi biraz şansa kalmış durumda.. Bu takımda herkesin bir yedeği vardır ama Nuri'nin yok..

Yine de bu gün çok keyifli bir maç bizi bekler.! Türkiye saati ile 22:05'de başlayacak olan maç sonu belirleyecektir.!

Sevilla: Palop - Dabo, Ceceres, Alexis, Fernando Navarro - Jose Carlos, Zokora, Renato, Capel - Negredo, Kanoute. - Antrenör: Manzano

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Sahin, Bender - Blaszczykowski, Kagawa, Götze - Barrios. - Antrenör: Klopp

4 yorum:

alperensaylar dedi ki...

çocukken nefret ederdim dortmund'dan. avrupa kupası maçlarında milliyetçilik yönümüz ağır basar ve her takıma milli takım muamelesi yapardık. westfallen'de cimbom 4 gol yediğinde bir fenerbahçeli olarak ben de üzülmüştüm, birkaç yıl sonra da hagi 2.golü attığında bülent gibi hepsinin üzerine çıkmak istemiştim sevinçten. sonra biraz daha farklı yaklaşmaya başlayınca futbola biraz daha net görmeye başladık tabi. ama yine de sevmiyordum dortmund'u, belki bir bayern gibi toplamıyorlardı yıldızları ama işte ne bileyim koller, ewerthon falan itici geliyordu. son şampiyon oldukları sene leverkusen'in almasını istiyordum içten içe şampiyonluğu. ama sonrasında yaşadıkları düşüş ve klopp gibi şu anda benim gözümde mourinho, ferguson, wenger gibi hocaların seviyesine gelmesine ramak kalmış bir hocayla küllerinden doğuş çok sempatik yaptı dortmund'u. bir de kadroları, futbolları şampiyonluk için gerekli kimyayı tutuyor. tamam bir barcelona değiller -bir alex değil gibi oldu:) - ama genç, yetenekli ve en önemlisi takım olmayı becerebilen bir kadroları var. ve 2 yıldır gün geçtikçe daha da güzel oynuyorlar. umarım yıllar geçtikçe bu kadro bozulmaz, gerçi gidenler olsa bile klopp gider her mevkiye yeni bir kagawa bulur ama yine de o kadar sempatik ve iyi bir takımlar ki insan bozulmasın istiyor bu kadro. benim nazarımda bu senenin takımıdır dortmund. bu sene belki gruplarda veda edecekler avrupa kupalarına ama 4-5 yıldır yükselen ivmeyi almanya adına avrupada kupa ile taçlandırmaya en yakın takım dortmund'dur bence. ama bu ş.ligi olur, avrupa ligi olur onu bilemem ama onlar adına avrupa kupası da -bu sistemle giderlerse- hiç uzak değil.

Kurt dedi ki...

çirkef ispanyollar hakemi de satın alıp yaptılar yapacaklarını. resmen rezaletti son 20-25 dk. tamam profesyonelce zaman geçirmeye oynarsın ama bazı zamanlar oldu oyun durduğu anda 2 tane sevillalı pat diye yere bıraktı kendini. oyun da piç oldu dortmund a da yazık oldu.

delorean dedi ki...

Sevilla'ya da bu yakışırdı zaten. 2.yarı yerden kalkmadılar.Palop 70. dakikada falan zaman geçirmekten kırmızıyı yeseydi kimse bişe diyemezdi. 5 dk uzatmanın da ancak 1 dakikası oynanabilmiştir.Bu Palop'un hakkı 95. dakikanın da sonunda gol yemekti.O zaman görürdük zaman geçirmelerini.Tabi öyle şans nerde.Herkes Napoli değil. Hakemi de kutluyorum vallahi.İlk sevilla maçını yemiştiniz zaten bunu da farklı şekillerde katlettiniz.Bravo.Seneye görüşmek umuduyla. Sevilla da ilk turdan elensin mümkünse.Futbol adına

delorean dedi ki...

Yine de Dortmund'un sorunları var tabi ki.İyi bir sağ kanat lazım.Kuba ile olmuyor çok net.Geçen sene de bunu diyordum artık çok ortada.Yeteneği çok kısıtlı.Grosskreutz ve Kuba yedekten güçler olabilir ancak.Gelecek sene bu takım yüksek ihtimalle şampiyonlar liginde gruplardan başlayacak.Zorc ve Watzke, artık elleri cebe atmanın zamanı geldi sanki :) Araştırmalara başlamışlardır bence.