23 Kasım 2010

Van Gaal vs Yıldız Oyuncular.!



Hep derim ki severim çok ben Van Gaal'i. Futboldan gerçekten anlayan ve sahanın içerisine imzasını çok net adam bir teknik adamdır.. Hele ki Bayern'in bir saha içi yerleşimi var ki inanılmaz.. Her yerde final oynasa dahi geçen sene her maçın sonucunda Pozisyon hatalarının üzerinde duruyordu. Ben şimdi şimdi algılayabiliyorum aslında çok şeyi..

Bizim takımlarımız diğer oyunculardan daha fazla sahada pres yaparak topa sahip oluyorlar. Topun geri kazanımı konusunda inanılmaz bir çaba sarfediliyor ve oyunun hakimiyetini ele geçiriyoruz. Bayern'de ise yerleşim konusunda muazzam bir disiplin söz konusu.. Ligin ortalarında olmalarına rağmen Dortmund'un önünde olduğu tek ayrıntı topa sahip olma.. Aslında efektif olma konusunda sorun yaşıyorlar ve bunun harici her şey istatistiklere göre doğru bir şekilde yapılmış gibi. Topa sahip oluyorlar, pozisyon üretimi ve kaleye çekilen şutlara kadar.. İşte 'yetenek' de burada devreye giriyor, Ribery-Robben-Van Bommel ve hatta Schweinsteiger'in sakatlandığı yerde etki edilemiyor teknik adama rağmen.

Geçen sene yıldız olarak Robben'in katkısı yadsınamazdı belki ama bu daha çok Barca'nın futbolunun Chelsea maçında hakem tarafından ödüllendirilmesi gibi bir detaydı.. İyi bir teknik adam, çok iyi ve aynı zamanda çok zor..

Onun dilini anlamak zor. Özellikle yıldız futbolcu iseniz.. Onu sevsem ve ilişkiler konusunda hak versem de bugün Ribery haklıdır.

Van Gaal başkanı Hoeness'in televizyondan eleştiri getirmesine sinirlenmiş, üzülmüş ve hoş bakmamıştı. Bugün de Ribery..

Geçen hafta Nürnberg maçının ikinci yarısında aylar sonra oyuna girdi Ribery.. Gerçekten de öyle güzel bir ikinci yarı oynadı ki.. Çizgiye inip al da at artık dedi.. Orta sahadan muhteşem bir pas çıkardı ki sonunda penaltı oldu filan.. Çok iyiydi.. Leverkusen maçında herkes haliyle Ribery'i ilk onbir başlayacak diye düşünüyordu ki Van Gaal maçtan önce açıkladı:

'O hafta içi yeterince iyi çalışmadı ve yedek başlayacak...'

Ribery diyor ki bugün: Onunla çalışmak bana çok büyük keyif vermiyor, o işini yapıyor ben de.. Elbette eleştirileri televizyondan duymak çok hoş değildi, sadece bana gelip de söyleyebilirdi..'

Hoeness, Van Gaal'ın patronu, Van Gaal da Ribery'nin.. Bir yerde 'Başkanım TV'den eleştirmeseydi keşke' diyorsan sen de onu kendi oyuncuna yapmayacaksın..

Hülasa; Yıldızlar futbolcularla Van Gaal iletişimi ezelden beri sorunludur. Belki bu yüzden ona yüzde yüz itaat eden genç yetenekleri çok iyi bir şekilde hazırlıyor dışarıya karşı..Bunun karşılığı bir kaç yıldız harcamak olsa da..

Bir de Hagi-Misimovic ilişkisi ile kıyaslanabilir. Hoeness'in bir zaman önce saldırmasının sebebi kendi transfer ettiği pahalı oyuncuların takım içerisinde ikinci planda kalmasıdır. Gomez,Timo gibi.. Bir gün zorunluluktan Misimovic girip performans sağlarsa bakalım Hagi'ye karşı bizim başkan da kendi transfer ettiği oyuncusunun gereksiz yere ikinci sıraya itelenmesini gündeme getirecek midir ? Zira Hoeness o itirazı yaptığından bu yana Gomez her maçta atıyor ve sanırım Van Gaal ondan çabuk vazgeçerse Hoeness ikinci bir saldırıya geçecektir..

Güzel lan bunlar.. Basın önünde her şeyi konuşuyorlar, bizimkilerin her şeyi gizli kapılar ardında..

Hiç yorum yok: