26 Kasım 2010

Teknik Adamlar: Kim Kaç Para ?



Klopp sözleşmesini 2012'den 2014'e uzattı ve artık yıllığı 2 milyon euro.. Bu onu Bundesliganın en çok kazanan teknik adamlar listesinde Magath(5,4 mil),Van Gaal(5,2 mil)ve Steve McClaren'in(2,5 mil) ardından Schaaf ve Ralf Rangnick ile beraber dördüncü sıraya getirdi.. Jupp Heynckes, Armin Veh 1,5 milyon euro alır iken Gladbach'ın Frontzeck'i ise 1,2 mil.. Skibbe ve Hecking 1 milyon derken Tuchel ve Slomka 800 bin euro.. K'lautern'in Marco Kurz'u 400 bin euro ve sonuncu sırada Köln takımının başına yeni geçen Frank Schaefer 150 bin euro.. Sondan birinci sırada olan ise Freiburg'un resimde de gördüğünüz güzel teknik adamı Robin Dutt 350 bin euro alıyor..

Bunların hepsi kesin veriler olmayıp Bild'in tahminidir ama aşağı yukarı da tablo bu şekildedir. Robin Dutt, Tuchel, Skibbe ve Slomkagillerin yolu çok uzundur.. Diğerlerinden daha fazla çalışıp ve aslında 'teknik' olarak mesleği daha iyi yapabilmelerine rağmen tecrübe olarak futbolu yeni bırakmış ve mesleğinin birinci yılında olan eski futbolcu teknik adamdan daha azına sahiptir yıllar yılar geçse de.. En sakin görünen Hint kökenine sahip Dutt'da dahi azim, istek çok fazladır ve öyle olmasaydı buralara gelmeleri imkansızdı.. Tuchel ve Dutt akademide kendi döneminin en iyi notunu alarak teknik direktörlük diplomasını almışlar keza Skibbe futbolun adakemisyeni olarak anılır sıklıkla.. Belki bu yüzden belki bunlar kadro kalitesi kötü olan takımlar ile kazanabildikleri için olsa gerek sempatim var hepsine ama en çok da Skibbe ve Tuchel'i bir kenara koyarsanız Robin Dutt'a..

Karakterini, konuşmasını, saygısını seviyorum ve bunlar da önemlidir.. 350 bin euro alıyor yıllık.. Magath ve Van Gaal'in aldığının on beşte biri..!

2 yorum:

cikkoleite dedi ki...

Selam Orhan.
Jens Keller´i unutmussun ;) Stuttgart´dan (600 Bin Euro)

Bu istatistiklerden Bundesliga´da sadece 2 Yabanci Teknik Adamin mevcut oldugunu da görebiliriz.Bence Italya,Ingiltere,Ispanya gibi elit Liglere göre cok az bir rakam.Dutt ve Magath gibi devsirme Hocalari da eklemek mümkün.Acaba Bundesliga´yi bu kadar Yerek kilan,popülerlik olarak bir türlü La Liga,Premier Lig hatta Italya ligi seviyesine cikarmayan bu özellik mi?

Bir de sanirim Alinan para-Verimlilik acisindan en verimli Hoca Tuchel gibi görünüyor.En verimsizi ise Magath!

Borges dedi ki...

Cikozi: Almanya'da almanca bilmeyen teknik adamın çalışmasına çok sıcak bakılmıyor. Steve McClaren tek diyecektim ama onun da almancası baya var en son rçportajından anladığım kadarıyla..