26 Kasım 2010

Cem Yazırlıoğlu.!



Haberini okuduğum andan bu yana kendimi onun yerine koyuyorum.. Babasından kendisine miras kalan hastalığı nedeniyle bu hayata 1 metre 38 santim olarak devam eden insanın yaşama bakışı nasıldır ki ?

Futbolu seviyormuş.. Benim, senin gibi futbolcu olma hayalini kurmuş ki Berlin 1892'de defans oyuncusu olarak bir süre görev yapmış.. Fiziğin önemli olduğu yerde yeteneği olması şansızlığı olsa gerek ki yedek klubesine geçmiş zamanla diğerlerinin boyunun uzaması sonucu alamadığı hava toplarından dolayı..

Yılmamış, uğraşmış, didinmiş ve hakem olmuş. An itibari ile Almanya'da bulunan 80 bin hakemin en kısa boylusu olarak bir bakıma tarihe de geçmiş oluyor..

Fizik çok önemlidir Hakem söz konusu olduğu vakit.. 40 tane Bundesliga hakeminin 36'sının boyunun 1,80'den fazla olması tesadüf olmasa gerek ve bu kısa boylu azimli insan duruşuyla bu saygıyı kazanabileceğini iddia ederek bu meslek içerisinde ilerlemeyi düşünüyor zira daha 22 yaşında.. Şu an maç başına 15 euro ödeniyor ama geleceği var..



Fedarasyonun sitesinde olan bir tanıtım yazısında Fas ile Arnavut takımlarının oynadığı sorunlu maça Türk asıllı Alman bir hakemin atanmasına neden olmuş ve o maç içerisinde kimse onun otoritesini sorgulamamış.. Fiziği kadar performansıyla da özel bir yere sahip kendisi..

Diğer bütün hakemlerin geçmesi gereken testlere tabii tutulduğundan dolayı diğerlerinden iki kat daha fazla çalışması gerek zira onların bir adımı Cem'in iki adımına tekabül ediyor, çok zor diyor ama kolay olsaydı belki böyle güzel olmazdı diye ekliyor..

5 yıldır Berlin içi maçlara veriliyordu ama performansından dolayı gençlerin maçlarına doğru ilerlemiş.. Hedefi artık Bölgesel lig.. Arkasından 3. lig ? 2. Lig ve Bundesliga? neden olmasın ki..

Hiç yorum yok: