8 Eylül 2010

Türkiye - Belçika 3-2



Maçın adamı tartışmaşız Hamit Altıntop.. Üç golde de kilit rol oynadı. Peki Volkan Şen burada olsaydı daha iyisini yapabilir miydi ? Oynamadan bilemeyiz lakin Hamit böyle iken en fazla yedek klubesinde görünürdü..

Hiddink konusunda biraz erken teşhis koyuyoruz. Bu aslında ligden bile uzun bir maraton.. Hoca zamanla ligi bizim kadar tanıyacaktır ve kendi sistemine daha uygun olanları yavaş yavaş kadroya katacaktır ve fakat birden değişim çok da 'doğru' değil. Misal Nuri'nin neden oynamadığını merak ediyorum ve kendimce bulduğum tek akli gerekçe ise diğerleriyle uyumu henüz istenilen seviyede değil.. Hamit'in aksine bir kabul edilebilirlik sorunu olduğunu düşünüyorum ve zamanla bunu aşacaktır.. Orta saha oyuncusu topla en çok buluşan ve diğerleriyle iletişime en çok geçen oyuncudur.

Bugünkü maçı doğru bir şekilde değerlendirebilmek için Almanya-Belçika maçını da izlemek gerekir. Almanlar belki deplasmanda Klose golüyle güldüler ama maçın hakkı en fazla beraberlik idi. Belçika çok iyi top oynadı ama sonuca gidemedi.. Beceriksizlikten ziyade tecrübesizliklerinin kurbanı oldu..

4-3-3 konusunda benim için olmazsa olmaz olan kanat değil kenar adamı oynayabilecek oyunculardır. Galatasarayda da Arda-Serdar oynadığı zaman aynı şeyleri hep yazdık. İki kenar oyuncusundan minumum birisinin dış forvet olması gerekir ki ortada üç tane iki yönlü oyuncunun işlerliği olsun.. Diğer türlü orta üçlü merkezde kimsenin geriye yardıma gelmeyecek şekilde oyunu tutsa dahi içeriye girmeyecek, forvetleşemeyecek kenar oyuncularının üzerine çakılı forvet olmayan Tuncay ile takımın hücumu kısırlaşır. 4-3-3 ile 4-5-1 arasındaki farkı yaratan kenarlara konumlandırdığınız oyuncuların 'kalitesi' değil niteliğidir.

İkinci yarı doğru değişiklikler ile sonuca gidildi. En azından şunu biliyorum ki Hiddink'in hedefi şu andan itibaren duran top konusunu çalışmak. Önümüzdeki maçlarda bu ezeli sorunumuzun nasıl bir iyileşme sürecine girdiğini gözlemleyeceğiz..

Eğer söz konusu Milli takım ise ben daha iyi hoca tanımıyorum. Dünya çapında aktif Hiddink'in dışında daha iyisini bulmak gerçekten zor. Bu yüzden Hiddink ile olmuyorsa tavsiyem sorunu başka yerlerde aranmasıdır. Yerli hoca, yakalanılan jenerasyon ya da ülkenin futbol seviyesi.. Zira üç tane dev klubünün Avrupa Ligini bile göremediği durumda Premiere Lig oyuncularından kurulu Belçika karşısında alınan galibiyet önemlidir.

3 yorum:

delorean dedi ki...

Klüpler gençleri oynatmalı diye çıkıp açıklama yapan Hiddink neden acaba Nuri'yi oynatmayıp Aurelio'yu oynatıyor bunu açıklasın önce.Yazıktır ya daha ne yapsın çocuk.Özellikle son 2 yıldır Dortmund'da istikrarlı oynayan böyle genç bir futbolcuyu sen hala daha düşünmüyorsan,ona sorumluluk vermiyorsan denecek söz kalmamış demektir.

Yakup Sabri İNANKUR dedi ki...

Nuri eleştirilecek bir konudur ancak asıl yara Necip Uysal'ın yokluğudur. İlginç olan Necip henüz "genç yetenek" iken Milli Takıma çağrılan tek Beşiktaşlı oyuncuydu. Şuan Beşiktaş'ın en çok konuşulan Türk oyuncusu ve ilk takımda 11 deki yeri garanti gibi ama kadroda dahi yok. Aurelio, Beşiktaş'ta da Milli Takımda da iyi bir Necip yedeği olur.

delorean dedi ki...

Klopp da şaşırmış tabi :

"Things seem to be going extremely well for Turkey if they can afford to send a player like Nuri to the stands. I'm not only very surprised with Guus Hiddink's decision, but I'm even finding it hard to believe this actually happened," Klopp was quoted as saying by Bild.

Selçuk Şahin'in oynatılıp da Nuri'nin oynatılmamasına inanamıyorum ben.Bu kadroyu Hiddink'in kurduğuna da aynı şekilde.