27 Eylül 2010

Mainzer Bruchweg-Boys.!



Adam Szalai, Andre Schürrle, Holtby.. Doğaçlama gol sevinci aslında bu.. Sportstudio'ya çıktılar ve muhtemelen yine Tuchel kendisi yerine onları göndermiştir çünkü tüm Almanya daha çok Thomas Tuchel'i konuşuyor..

Öncelikle aşağıdaki program ve benzerleri benim ülkemde çok gerçekleşemiyor.. Neden ki ? Schürrle misal Holtby ile aynı odayı paylaşıyor ve arkadaşının biraz horladığından bahseder iken 'beraber iyi eğleniyoruz, keyifli vakit geçiriyoruz' derken yanlış anlaşılıyorlar, gülüyorlar, ediyorlar filan.. Güzel ayrıntılar toplamda.

Tuchel'in farkını ortaya koyuyorlar, Schalke'nin kiralık oyuncusu Holtby üzerinden Magath kıyası da oluyor velhasıl çok da keyifli muhabbet gerçekleşiyor. Biz bir şeyleri değiştirmek istiyoruz ama sorun genelde neyin ne olduğundan çok da haberimizin olmamasıdır derim hep..

Hemen hepsi kariyerlerin başında üç genç..

Spiker kızımız dahi Tuchel'in maç planından başı dönmüş durumda:

'Ama bu maç planı her maç farklı.. Sadece siz değil rakibin de başı dönüyor olmalı. Bir maç sen varsın diğer maç sen yedeksin bazen sen bazen o..' derken çok önemli bir noktaya parmak basıyor. Mesele bunu oyunculara kabul ettirebilme gücüdür..

Oyuncular burada teknik adama güveniyor. Kendilerinin yedek beklediği vakit antrenörlerinin müthiş bir planı içerisinde bunun gerçekleştiğinin farkında.. Çok şey o antrenör oyuncu ilişkisi içerisinde saklıdır..

Anlamasanız da yine de algılayabilirsiniz ne demek istediğimi..

2 yorum:

alperensaylar dedi ki...

szalai yazısı bekliyoruz abi en kısa zamanda:) (yazdıysan ben kaçırmışımdır belki)

varol döken dedi ki...

ayakkabısını çıkaran futbolcuyu sevemedim gitti arkadaş...