15 Ağustos 2010

2010: Skibbe'nin Frankfurt'u.!



Gecen sene Bundesligada en cok basarili olmasini istedigim takim olan Frankfurt bu sene St.Pauli'nin cikisi sonrasi bir sira gerileyerek gönlümdeki yerinde iki numaraya oturdu. Bazi yerlerde Skibbe'ci Borges diye gecsek de biz bundan gurur duyuyoruz efendim. Simdi Skibbe'nin 2010 Frankfurt'una bir göz atalim.

Skibbe, basta Twente olmak üzere kendisine gelen teklifleri kesin bir sekilde reddedip Frankfurt takiminda basladigini bitirmek üzere yola koyuldu. Ilk isi gecen sene Amanitidis ve Fenin'in ayni anda birisinni sezonu kapatacak sekilde sakatlanmasi sonrasi yasadigi sikintilar neticesinde transfer idi..

Transfer

58,5 milyon degerinde olusan yeni takimi toplamda 1.Bundesliganin en pahali 11.kadrosuna sahip. Takimin kaptani ve gecen senenin degismez sol bekin "daha hucumcu" beke tercih edilmesi üzerine sözlesmesi uzatilmadi ve Spycher solugu Fenerbahce'yi eleyen Young Boys takiminda aldi. Gecen sene bedelsiz bir sekilde transfer ettikleri Selim Teber ise Kayserispor'a verildi. mac basina yaptigi 20 yanlis pas ile Frankfurt'lulari cildirtan Teber'in gidisinde taraftar baskisi da önemli etken oldu.. Genc yetenek Sonny Kittel'de altyapidan yukariya tasindi. Gecen sene özellikle forvet konusunda sikinti yasayan Skibbe agirligi buraya verdi ve Leverkusen'den bu yana begendigi forvet olan eski ögrencisi Gekas'i 1 milyon euro karsiligi kadrosuna katti. Amanitidis, Liberoupoulos derken ücüncü yunanli kadrosuna geldi ve fakat Yunanistan ile ne gibi bir bagi oldugunu cözemedigim Frankfurt takimi Spycher'in yerine aradigi beki yine o ülkeden temin etti.



Panionis Athen'den Georgios Tzavellas 1 milyon 200 bin euro karsiligi transfer edildi. Iki transferin üzerine gecen sene tüm sezonu sakat geciren Amanitidis'in dönüsü, Fenin'in hazir olusu ile gecen senenin aksine cok güclü bir forvet hatti olusturdu.

*Taktik



Leverkusen-Galatasaray ve Frankfurt'in ilk yilindan bu yana 4-2-3-1'inden vazgecmeyen Skibbe'nin bir sekilde olusturdugu güclü hucum hatti nedeniyle cift önliberolu iki forvetli 4-4-2'ye gecis yapmasi bekleniyor. Spox'in analizinde Halil yedek görünse de ilk resmi kupa macinda oldugu gibi Halil-Amanitidis forvetleri ilk etapta düsünülen isimler.. Buna ragmen Gekas-Fenin ikilisi yedek kaliyor ki Halil'in ilerleyen zaman icerisinde Caio bölgesinde de oynatip hepten hucumcu bir kadro ile maclara cikmasi cok da süpriz sayilmacaktir..

Schwegler genc yasina ragmen bu sistemin icerisinde ataklari kesici ve baslatici olarak kumandayi elinde bulunduran ve belki de takimin en önemli ismi olmaya aday.. Gercekten cok begenip her türlü Türk takimina tavsiye etmekten de kacinmadigim Ochs gibi saglam bir adamin yani sira bana göre sezon ici formuna göre milli olmasi süpriz sayilmayacak Maier bu sezon cikis yapmasini bekledigim isimler.. Herkesin dilinde olan genc yetenek Jung'un yani sira Kittel de bir sekilde girecektir yildizlarin arasina..

*Teknik Direktör



Hepimizin yakindan tanidigi Michael Skibbe ve fakat artik o Frankfurt sehrinde cok güclü.. Baskan ve ayni zamanda Sportif direktör olan cimriligiyle ün salmis renkli kisilik Bruchhaggen gibi bir isme istedigini yaptiracak kadar güclü.. Kendisine eristigi zaman sözlesmesini otomatik olarak uzatan puan limitine sorunsuz bir sekilde ulastiktan sonra yeni hedeflere gözünü dikti. Kicker dergisi gectigimiz DK öncesi onun oynattigi ve kisa sürede takimin cehresini degistiren Pas futbolunu Hollanda ile iliskilendirip genis analizine yer verir iken degisen ve hatta biraz da hem oyun hem de kisilik olarak agresiflesen karakterinin de altini da ciziyordu. Leverkusen-Galatasaray ve Frankfurt'da gecirdigi yillar sonrasi en azindan bir sey cok kesin olarak belirginlesmistir: O pas futbolunu gittigi her takima götürüp bunun altini cok kalin bir sekilde ciziyor.. Teknik adam kimligine de güzel bir sekilde yerlestirmistir: Ofansif-Pas futbolu..

* Beklenti



Iyimser olan 7.olacagiz der iken en karamsari da 13.lükten bahsediyor Daha yukarisi icin her ne kadar kadro güclendirilmis olsa da genel ortalamanin altinda. Sampiyonlar Ligine oynayan Bundesliga takimlarinin yillik harcamasi senelik 70 milyon euro olur iken Frankfurt'un hedefledigi 7-12 siralamalarinin ortalamasi ise 41 milyon. Frankfurt ise Skibbe zorlamasiyla 28 milyonluk bir harcama ile yarisa ortak oluyor. Her seye ragmen bu sehirde her mevkinin ikilenmesinin ardindan beklenti bir Avrupa Kupasi katilimidir.. En azindan gecen senenin basinda olan düsme korkusuna kimse sahip degil. Gecen sene hedef puan 46 idi ve bu sene Skibbe 50 olarak acikladi. Hayirlisi diyelim.

3 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Twente gibi gelişim konusunda son yıllarda hep doğruları yapan bir klübün Skibbe'yi istemiş olması onun hakkında önemli bir referanstır. Ben kovulduğu zamandan beri keşke en azından klüp içinde tutulup teknik danışmanlık yada genç yeteneklerin bulunması ve eğitilmesi konusunda kendini uygun bir konumda değerlendirmemizi isterdim. Ama bu kadar genç yaşta ve kariyeri umut vaadeden bir teknik direktörü bu rolde değerlendirmemiz mümkün olamazdı herhalde.

Gemici Düğümü dedi ki...

Özlemle anıyorum. Adnan Polat'ın yaptığı en büyük hataydı. Skibbe'nin gönderildiği o günden sonra Polat ve ekibine güvenim azaldı.

Ne diyelim, başarılar frankfurt'a.

Anıl dedi ki...

Şu adamı günahkeçisi ilan ettik ya acayip asabım bozuluyor.