7 Temmuz 2010

1966: Lothar Emmerich Golü.!



Ispanya belki Almanya karsisinda turnuvalarda daha az galip gelmistir ama o takimin galibiyetleri belirleyici olmustur her zaman. Agir yenilgiler tattirmistir bir bakima.. 1984'de son saniyede gelen Maceda golü Derwall'in isine son verilmesi anlamina gelir iken 2008 finalindeki galibiyet de Almanlari kupadan etmistir gibi..

1966 ise ilk Dünya Kupasi karsilasmasidir iki ülkenin. Grup maclarinin sonuncusunda turnuvanin gizli favorisi karsisinda Almanya, Ispanya'yi 2-1 yenerek grup lideri olur iken Ispanya, Arjantin'in arkasindan ücüncü olup Dünya Kupasina veda ediyordu. Buradaki Almanlarin attigi ilk gol, unutulmazdir.

Golü atan Emmerich aslinda kadroya son anda Dortmund ile muhtesem bir sezon gecirdikten sonra girmistir. Kupa Galipleri Kupasini Dortmund alir iken Emmerich 14 gol atiyordu. Bundesliga sezonunun icerisinde otuzun üzerinde gol atan nadir futbolculardan olur iken oynadigi 183 Bundesliga macinda 115 gol gibi inanilmaz bir oran yakalamayi da basarmistir. Kadroya son anda girse de ilk iki grup macinda Helmut Schön onu klubede oturttu. Albert Brülls'ün sakatligi nedeniyle Ispanya ile oynanilacak olan ölüm-kalim macina ilkonbir cikti ve bes kez giydigi milli formayla kendisini ölümsüzlesiren o golü atip Almanya'yi finale tasiyan isimlerden olmustur..


Hiç yorum yok: