21 Mayıs 2010

Van Gaal'in Notlari.!



Arkadas her zaman ama her zaman merak etmisimdir ne yaziyor adam bu sahanin kenarinda ? Özellikle Van Gaal'in Barca zamani tuttugu notlari okumak icin Serdar Ortac'in yeni kasetini iki kere dinlemeye razi bir sekilde her seyimi vermeye hazirdim.. Sonunda ele gecirdim.!! Bakin neler yaziyor mus ?

Öncelikle notlari her zaman calistigi ülkenin dilinden yaziyor. Oyunculari ismi ile degil forma numarasi ile isaretliyor. Kendi takimina kirmizi ,rakip takima mavi renk kalem kullaniyor. Ve misal su resimdeki notun icerigi:

*11.!(Olic) Yine düzenin disinda kosular gerceklestiriyor. Her zaman ya bir tehtit ya da bir sans.!

* 2.Yari. 11 ve 33(Olic-Gomez) hic caba yok.!

*Oyun kurmada yine konsantrasyon hatasi 21/6 (Demichelis ve Lahm) 2x Cok büyük firsat + gol.!

*25(Müller) Yine geri dönmüyor ?

* ama 23/31/10(Pranjic/Schweinsteiger/Robben) iyi.! ileriye dogru güzel bir savunma (6 iyi/Demichelis)

*BB-(Top bizde iken) 33(Gomez) Oynamanoktasi(Burada pas seciminin güzel oldugundan bahsediyor sanirim) ve cok az top kaybi ama 2.Yari 3.bölüm BBG(Top rakipte iken)

*Topa sahip olmak - Ofsayt ????

*11(Olic) Cok az orada bulunuyor ama yine gol atti

* Savunma iyi yapildi ve pek cok güzel seyler 28(Badstuber)'den ama özellikle sag taraftan 21(Lahm)

12 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

hahahaha Olic'i soyunma odasında çok sık haşlıyor galiba...notların yarısında Olic'in yediği haltlar var...

Borges dedi ki...

Filayin Datcmin: BEn de ne cok ona güldüm. Ya sizi mahveder ya da size hic ummadiginiz bir sans yaratir yorumu eheheh Dogru da biraz, öyle bir kosu gerceklestiriyor ki bunu ne kendisi ne de teknik adam hesapliyor sonunu..

admin dedi ki...

*Topa sahip olmak - Ofsayt ????


Ne demek istemiş burda acaba?

Borges dedi ki...

Gökhan: Tam ceviremedim onu ben aslinda. Topa sahip olma asamasi daha dogru bir ceviri. Yani bu topa sahip olma ve ofsayt konulari sorunludur demek istemis olabilir. Sonuc itibari ile kendisinin anlayacagi sekilde not tutuyor.

sceamgid dedi ki...

bayernde o kadarda sık not tutmuyor galiba, barcadayken tuttugu notlarla 32 cilt ansiklopedi cikar muhtemelen,adam o kadar cok yazi yaziyorduki 90 dakkalik macin bir 5-10 dakkasi kameraman onu yazi yazarken gosteriyordu,maci ne ara izliyordu onu bilemiyorum yalniz.

Borges dedi ki...

sceamgid: Aynen öyle. Zaten bizdeki istek de Barca zamaninda uyandi, bir o kadar da ciddiydi ki o zaman dahi devre arasinini düsünürdüm, nasil hasliyordur o notlarla oyunculari diye..:)

aks111 dedi ki...

Benitezde yazıyo baya ben onuda merak ediyorum açıkçası :).

varol döken dedi ki...

bunları zamanında mourinho tutmuyor muydu? ayrıca bu işler için artık profesyonel analistler yok mu kulübeye kadar gelen elinde bilgisayar?

noatsamisa'nın çalıştıracağı takımın analisti olup, sonra da ona laf geçirmek istiyorum...

o değil de noat...

:)

cikkoleite dedi ki...

Ya Olic Bombaymis :))
Adam beni sallamiyor ama yine gol atti :))
Notlara bakinca Gomez´i pek tutmadigi anlasiliyor.

Borges dedi ki...

Cikozi: Olic konusunda dogrusun ama Mario Gomez konusunda misal benim burada sürekli belrittigimi o da görmüs, Cok az top kaybediyor ve dogru yere oyuyor.. pek katilmiyorum gibi ;)

mre dedi ki...

Hay ellerinize sağlık. Ben de merak eder dururdum. Eminim kendisi için çok daha anlamlıdır bu notlar ama biz de bir şey anladık. Yalnız kafama takılan nokta notları çalıştığı ülkenin dilinden yazması oldu. Yardımcılarına kolaylık olsun diye falan mı???

Borges dedi ki...

mre: Van Gaal dile cok önem verir. Antrenmanda, her yerde almanca konusulmasi kesinkes emridir. Calistigi ülkenin dilini konusmaya cabalar, o dilde iletisim saglar ve sanirim burada kaldigi süre boyunca ana dili Almanca seklinde yasam sürer. Bu onun biraz "saygi" anlayisi sanirim. Baska türlü dili de gelistiremez insan.. bu yüzden olabilir..