5 Mayıs 2010

Adler Soku.!



Adler, ameliyat olmasina ragmen gecen hafta sonu Berlin'e karsi geri dönüp formasini giymis ve Dünya Kupasinda oynamayacak dedikodusunu da iyi bir performans sonrasi bitirmisti lakin dün ayni zamanda Milli takim doktoru da olan Wohlfahrt'a gidince durum kesinlesti: Dünya Kupasi öncesi ameliyat sart ve o da Kuranyi gibi Dünya Kupasinda olmayacak..

Herkesin sordugu soru su: Madem durumu kritik idi neden Berlin macinda forma giydi ve daha önce ameliyat olmasi icin caba harcanilmadi ? Cesitli cevaplari var ve ben bunlarla cok da ilgilenmiyorum ve sunu derim her zaman:

Bir kaleci kötü maclar cikariyor ya da cok fazla sakatlik yasiyorsa özel hayatina bakin..

Kalecilik meslegi yüksek konsantrasyon isteyen bir mevkidir. Adler ilk defa bu sezon büyük hatalar yapmaya basladi.. Öncesinde Neuer ve Wiese'den en büyük farki istikrari ve basit hatalardan uzak olusuydu.. Wiese ve Neuer muhtesem kurtarislar yaparlar, fotograf kareleri icin calisirlar cokca zaman lakin bir zaman gelir sizi yari yolda birakir. Bakin Neuer, son haftalarda Schalke'yi yarisin disina itecek hatalar yapmistir, Wiese keza yillardir en önemli maclarda yaptigi hatalarla gündemden hic düsmüyor. Sonuc itibari ile yetenekli kaleciler olsa da güven vermiyorlardi. Bu ikisine göre orani oldukca düsük olsa da kendisinden beklenmeyecek hatalar da Adler'den geldi..

Adler'in konsantrasyon sorunu da basgöstermeye basladi. Bir ara baktigim vakit gördük ki kizarkadasindan ayrilmis, onu yasamis, bunu yasamis.. Misal Kahn, Roberto Carlos'un frikigini kollarinin arasindan biraktigi dönemde özel hayati tüm ülkenin gündemindeydi. Hamile kizarkadasini bardaki hatunla adatmis filan.. Adler, tam kendisini toparladi derken bu sakatlik herkesi sasirtti..



Yine de cok karakterli, akli basinda bir insanogludur Rene Adler. Zira..

.. isterse haplarla, agri kesicilerle oynayabilirdi ama bunun digerlerine haksizlik olacagini düsünmüs ve Dünya Kupasinda her bakimdan hazir olan futbolcularin yer almasi gerektigini belirterek Dünya Kupasi öncesi ameliyat olmaya karar vermis. Simdi ise soru basit: Adler'in yerine kaleye kim gececek ? Neuer ? Wiese ? Bir kac insanoglu Lehmann bile diyor..

Hakeden ise.. Kuranyi gibi isinamadigim ve fakat son dönemde oldukca iyi performans göstermis Dortmund'un kalecisi Weidenfeller'in (olmadi Butt) ücüncü kaleci olarak gitmesi gerektigini düsünüyorum ve numara 1 de sizi her an yakabilir ihtimali olsa da Manuel Neuer olmalidir..

8 yorum:

pi dedi ki...

Koyu Bilal gözlükleri de yakışmış yiğidime :)

cikkoleite dedi ki...

Frank Rost da kadroya alinabilir Adler´in yerine.Hep begenmisimdir onu.

Burak Eken dedi ki...

Adamlarına 1. kalecileri 2 yıl önce milli takımı bıraktı. Ondan sonra gelen, intihar etti. Ondan sonra gelen de sakatlandı. Ama hâlâ kaliteli alternatifleri var!

Almanya'da oynayan, yetişen çok Türk oyuncu var, ancak asıl almamız gereken yer olan kale için nedense pek kimseyi almıyoruz. Benim bildiğim, Almanya'da yetişen ve göz önünde olan tek Türk kaleci Aykut.

Borges dedi ki...

Sportman: Almanya kaleci fabrikasi gibidir, ezelden beri bu böyledir ama su sordugun soru da önemli aslinda sevgili Sportman: Onca gurbetci futbolcunun yer aldigi bir ortamda neden hic gurbetci Türk kaleci cikmaz ? Bu ayni sekilde neden iyi pas yapabilen Türk defans oyuncusu olmuyor ile de birlestirilebilir..

delorean dedi ki...

Özellikle bu seneki performansıyla Weidenfeller kesinlikle Dünya Kupası tecrübesi yaşamayı haketti bence de.Geçtiğimiz yıllarda çok hatalı goller yediği olmuştur ama bu sene özellikle 2.yarıda çok önemli maçlar kurtardı.Başta Leverkusen maçı olmak üzere.Umarım ödüllendirirler.Bana Butt'u alırlar gibime geliyo

Borges dedi ki...

delorean: Butt'u aldilar..

Osman dedi ki...

Vakti zamaninda genc takimlarda Bayernliga'da kalecilik yapmis biri olarak konuyu ele alacak olursam (masallah, pek bir otoriter giris yaptim, 10 sene önceki konumumuzla ;)):

Benim tercihim su eldeki üclüye bakacak olursak daima Rene Adler idi. Kendisi yok. Iki numaranin ikisine de isinamiyorum, inanin. Bir kac hafta öncesine kadar iki numara Neuer olmali derdim. Ama sahsen benim ibre hic sevmedigim Wiese'ye dogru kaydi.

Sebebi ise, Neuer'in bana göre su son haftalarda cok fazla hata yapmasi. Cikislari biraz fazla kontrolsüz, ve mental olarak onu henüz Wiese ayarinda görmüyorum. Wiese ise bu sezon bence cok antipatik buldugum deli fisekliginden biraz daha sakin biri konumuna geldi. Cizgide zaten iyi, ve inanilmaz öz güvenli bir herif. Neuer'e göre de daha tecrübeli.

Dünya Kupasi perspektif acmak icin oynanan bir turnuva degil bence. Yani, Neuer genc, bu turnuvayi oynasin, ilerisi icin iyi olur diye degil de, turnuvanin oynanacagi 1 ayda kim daha faydali olacak, ona bakmali. O yüzden, Adler yok ise, su anda Wiese derdim.

Ancak eminim ki, Köpke ve Löw Neuer'a vereceklerdir 1 numarali formayi.

Üc numara Butt olmus. Almanya kaleci fabrikasi, kimi üc numara olarak alsan siritmaz zaten. Sahsen bende Weidenfeller derdim, ama onun bir kac ay önce Milli Takima karsi yaptigi cikislardan dolayi sansinin olmadigini düsünüyordum zaten.

Toparlayalim;
sahsi fikrim: Wiese, Neuer, Weidenfeller

olacak olan: Neuer, Wiese, Butt

ummagumma dedi ki...

rahmetliyi de analım buradan,ölmeseydi alman milli takımı kaleci sorunu yaşamazdı bence...