7 Şubat 2010

Güc Savasi.!



Aralik ayinin ortalarinda size buradan anlastilar postuyla Löw ile olan sözlesmenin Fedarasyon tarafindan uzatildigini söylemistik.. Ve fakat anlasma saglanmasinin ardindan imzalarin atilmasi esnasinda yasanilan yeni gelismeler nedeniyle Löw'ün Milli takimda kalip kalmayacagi belirsizlesti.. Is bir güc savasina döndü.

Öncelikle Alman Fedarasyonu Löw'ün yaptigi hizmetlerden dolayi oldukca memnun oldugunu biliyoruz.. Öyle ki Dünya Kupasina gidis bileti maci olan Rusya karsilmasinin öncesinde yeni sözlesme dahi teklif edilmisti.. Zira sonuclardan da bagimsiz yapilan isi biz cok takdir ediyoruz diye belirtiliyordu memnuniyet..

Sonra isin icerisine Oliver Biehoff giriyor.. Sözlesme imzalanacagi sirada yeni istekler ile fedarasyonun karsisina cikiliyor. Daha dogrusu olay cikaran Bierhoff'un istekleri su sekildedir:

*Bonservisi elinde olan bugün her futbolcunun yeni klubunden istedigi parayi Bierhoff'un yeni sözlesme esnasinda menajer olarak istemesi.

*Gelecekte belirlenenecek olan Almanya Milli takiminin teknik direktörlerini veto etme hakki.

Simdi ilkinden baslayalim.

Böyle bir parayi futbolcular ister.. Ballack'in Bayern'den aldigi parayi biliyoruz, keza Hamit ya da digerleri. Bonservisi elinde olan her futbolcu bonservis niyetine klupten bir miktar sözlesmesinin disinda bir para ister. Hava parasi diyelim buna biz ki cm'ciler "Signing Fee" derler.. Ve fakat bir menajerin böyle bir istegi olmasi oldukca garip ki hemen herkes bu konuda Bierhoff'u haksiz buluyor.



Ikinci madde ise daha cok Sammer ile ilintilidir. Sammer ve Bierhoff U21 üzerinden kapistilar Finlandiya maci öncesi. Aslinda Klinsmann zamani spor direktörü olmasi icin DFB tarafindan Sammer önerildi ama Bierhoff kabul etmemisti, ezelden bir savas var burada.. Bir güc savasi. Alman Fedarasyonu Löw'ün yaptigi ise hayran, sözlesmeyi uzatmak istiyor ve fakat baska acidan yillar yillar sonra her alt yas grubunda kupa kazanan alman genclerinin sorumlulugunu üstlenen Sammer'e da hayran.. Yillar yillar sonra u21, u19 ve u17'yi sampiyon yapti sonuc olarak.. Iki basarili yetkili mercinin birbirleri ile olan sürtüsmesi..

Herkes biliyor ki Löw gittigi takdirde gelecek olan adam Mathias Sammer.. Bierhoff bunu da engellemek istiyor hazir elinde güc var iken..

Bugün menajer olarak Bierhoff bir teknik adami Fedarasoyna önerebilir ama belirleyici karari da Fedarasyon verir. Istedigi ise belirlenmis kimi insanlari veto etme hakkidir. Sammer'i engellemektir bir bakima..

Fedarasyon bu iki istegi de kabul etmedi. Aralik ayinda anlastiklarini duyurduklari icin bu tartismalardan kimsenin haberi yoktu. Herkes sözlesmenin uzatildigini düsünüyordu. Simdi ise is iyice karisti..

Bir baska sorun bu pazarligin neden Löw tarafindan yürütülmedigi konusudur.. Löw ise masada konusulanlarin bugün burada aciga cikmasini yadirgadigini belirtir iken Bierhoff olmadan sözlesme imzalanmayacagini, bir takim oldugunun altini ciziyor..

Anlasilan odur ki Almanya Federasyonu Löw ve Sammer'den cok memnun ama Bierhoff'un istekleri karsisinda da cildirmis durumdalar.. ultimatom seklinde bir sözlesme önerip 48 saat icerisinde karar verilmesini Löw kabul etmiyor..

Sonuc olarak herkes Bierhoff'u sucluyor. Kendi istekleri adina arkadaslarina ihanet ettigini düsünüyor. Löw ise Bierhoff olmadan sözlesme imzalamam diyor. Bu her seye ragmen bir takimin beraberce aldigi karar gibi duruyor. Özellikle U21 üzerindeki kimin daha yetkili oldugu konusu da bu tartismalarin temelini hazirlamistir, daha fazla güc, daha fazla para.. Derim ki Dünya Kupasinda yari final dahi Löw'ü burada tutamaz her bakimdan.. Ve Löw gider Sammer gelirse en cok kazanan da Türkiye olacaktir kesinlikle..!

3 yorum:

Protanopia dedi ki...

O signing fee'yi isterken utanmamış mı acaba? Futbolcu musun kardeşim sen. Türkiye'de olsa futbol piyasasında tutunamazdı herhalde.

Flying Dutchman dedi ki...

borges her şeyi yazmışsın ben de bir şeyler yazacaktım ama sadece bir nokta farklı olacaktı seninle konuşalım dedim yazmak yerine

adamın kontratı 30 haziranda bitiyor...the guardian da diyor ki "eğer yeni kontrat imzalanmazsa ve Almanya kupada çeyrek finale kalıp temmuzu bulursa ne olacak?" :)) Löw kontratım bitti benim diye ayrılacak mı görevden? Absürd bir durum var. Dünya Kupası devam ederken hoca değiştirmeyi göze almazlar herhalde...zaten Seychelles Adaları bile göze almaz...Ama çıkarlar böyle çatışmışken geçici kontrat hadisesine de yanaşmazlar gibi..ama komik bir durum...

Borges dedi ki...

Flying Dutchman: O kismi hic konusulmadi bu yakada isin dogrusun usöylemek gerekirse. Guardian fantastiki acidan yaklasmis olaya. Mevzubahis konuda gecerli olan Kontrat dünya kupasini iceriyor sanirim ama öyle kucuk detaylar önemli degil. Daha cok fikrini de merak etmiyor degilim aslinda su konular üzerinde:

Pazarligi neden Menajer yapar ? Sadece menajeri ilgilendiren konular olamsina ragmen neden takim calismasi, kontrati denir ? Para, el parasi ya da bonus olarak adlandirilan durum neden sadece menajeri kapsiyor ? Biz bir takimiz ama sorunlar sadece bir kisinin üzerinde dönüyor daha cok, takim calismasi mi yoksa bireysel mi bunlarin hepsi ?

Yani ben buradayim milyon sey okudum, doppelpass da herkes bir dedi yine de Löw'ü anlayamadim.. belki uzaktan anlasilir bir durumu vardir..