26 Şubat 2010

Bundesliganin Avrupa Zirvesi.!



Bundesliga Avrupada tavan yapmis durumda.. Stuttgart Barca'yi otoritelerin degindigi gibi Guardiola yönetimi altindaki en rezil macini oynamasini saglamasi, Wolfsburg'un Villarreal'i dört gol ile dagitmasi, Bremen'in daha macin basinda üc golü Twente karsisinda bulmasi, Hamburg'un PSV'yi elemesi ve Bayern'in Fiorentinayi yenmesi.. Avrupa Liginde su an en cok takimi bulunan ülke Almanya olmus durumda.. 3 takimi da devam ediyor, Sampiyonlar Ligi ise biraz sikintili.. Stuttgart'in elenme ihtimali oldukca yüksek ve Bayern icin tur da o kadar kolay degil.. Ve fakat su ana kadar alinan sonuclara baktiginizda Bundesliga Avrupada zirve yapmis durumda..

Bremen Valencia ile oynayacak. Ilginc olan sudur ki Ispanyol takimlarina karsi Bundesliganin son dönemde gözle görülür bir diklenisi söz konusu. Bilbao'yu Bremen evinde ücledi, Villarreal'i Wolfsburg dagitti ki dört atti bes kacirdi özetlerden anladigimiz kadariyla.. Zayif halka Stuttgart dahi Barcelona karsisinda..

Bremen macini seyrettim. Özil-Marin-Pizzaro ve hatta Almeida'nin yüksek formu rakibe hic sans tanimadi. Pizzaro 8 gol ile Avrupa Ligi gol krali durumunda.. Cok begendigim bir golcüdür, bir kez daha altini cizeyim. "Komple" bir golcüdür, kafa,sag-sol ayak, frikik, sut.. Her sey bir adamda toplanmis ve ortalamasi cok yüksek.. Mesut sözlesme krizini atlatmis gibiydi bugün, oldukca güzel oynadi. Naldo'nun bu sezon resmi olarak attigi 13.golü izlemenizi tavsiye ederim. Basit bir gol olmasina ragmen ceza sahasi icerisinde o rahatli, calimi pek cok forvet yapamaz.. Lakin gol atip ileriye ciktigi ölcüde defansindan da ödün vermeye basliyor ama öyle önemli goller atiyor ki..

Son olarak ilk resmi macina Leverkusen karsisinda cikan 1990 dogumlu Türkiye U19'unda da forma giyen Onur Ayik Marin'in yerine ikinci yari oyuna dahil oldu. Schaaf bir genci yukari tasiyorsa bu demektir ki yakin zamanda ismini siklikla duyacagiz..

Hiç yorum yok: