3 Ocak 2010

Thomas Brdaric.!



2008'de futbolu birakti ama önemli bir isimdi. Efendim hakkinda cikan escinsel dedikodularindan verdigi demeclerin farkliligina kadar cok baska bir adamdi kendisi. Ben buraya onun bir demecini koymak isterim. Cok fazla dürüst oldugu ve kendisine kadar gelen oyuncularin disinda son derece gercekci bir yaklasim sergiledigi bir mevzu var efendim.. Kendisi golcüdür ve söyle bir aciklama yapmistir Hannover takiminda oynar iken:

"Golcü olarak gole olan düskünlügünüz öyle bir seviyededir ki.. Misal benim icin 4 gol attigim ve 4-4 biten bir macin kendisi takimin galip geldigi bir mactan cok daha önemlidir"

Yani diyor ki benim gol atmam takimin galip gelmesinden cok cok daha önemlidir. Bu röportaj olay yaratti Almanyada.. Tarnat cikip aciklama yapti, digeri egoist dedi filan gitti bu baya..

Ama söyler misiniz yalan midir ? Gercekci degil midir ? Bir forvetin kendisi icin 4 gol attigi bir mac mi daha önemlidir 1-0 yendigi ama kendisinin gol atamadigi diger mac mi ? Adam uzun süre gol atamazsa depresyona giriyor, takim ile ilisigi kesiliyor.. Takim sevgisi diyeceksiniz.. Iyi de adam takiminda kalmayi garantiliyor bu golller ile.. Ve gercek size sürekli verilen demeclerdeki gibi degildir.

Takimin cikari adina kendisini geri plana atan cok cok ama gercekten cok az oyuncu vardir. Bu da ancak bir takimin icerisinde en az bi on yil oynadiktan sonra kariyerinin sonlarina dogru ancak gelisir.. Arda Turan filan demeyin, bitmeyen tartismanin icerisine girersiniz.. Bunun disinda özellikle yirmili yaslarin baslarindaki herkes kendi cikarini düsünür. Takimin galip gelmesi her seyden öte kendisi icin önemlidir. Size kimse Brdaric gibi gercegi aciklamaz, zira ortaligi yikarsiniz.. Ama ben size fisildayayim, gercek Brdaric'in söyleminin icerisindedir.. Ve fakat ben de demec versem " Önemli olan takimin kazanmasi" geyigini yaparim..

4 yorum:

Kasux dedi ki...

raulden tutun del pieroya hepsi bence aynı düşünüyor ve haklılarda.

barış dedi ki...

belki de olay bunu medyadan çok kendine itiraf etmektedir.

Borges dedi ki...

Baris: Kesinlikle öyledir.. Kosullandirilmis insan bilinci her zaman neyin ne oldugunun farkinda degildir ve cok az insan kendisine bunu itiraf edebilir.. Yalniz bence cogu farkindadir. Kendisinin yerine oynayanlarin kötü oynamasini istemekten gol atip kaybedilen maclarin daha degerli olacagi onlarca gercegi her gün yasaayip da farkinda olmamak cok zor..

Kasux: Mesele biraz da budur. hakli midir lar ? Bence de haksiz degiller ama duruma göre degisir.. Nerede insanin kendi cikarini öne cikardigi da önemlidir..

Mr.Blonde dedi ki...

Bir Galatasaray'lı olarak beşiktaş'tan iki örnek vereyim bende:

Batuhan fenerbahçe maçında Bobo'ya pas düşünse %99 gol olacak pozisyonda kaleye vurup atamamış,maç sonunda "kahraman yapma,kahraman ol" demişti.

İbrahim Akın da bir maçda karşı karşıya golü kaçırmış,seken topu arkadaşı tamamlayıp ağları bulduğu halde,ellerini başının arasına almış ve yüzünde ağlamaklı bir ifade oluşmuştu.

Bence insanın ve bu işin doğasında var bu duygu ve profosyonel olmamakla yada egoistlikle açıklanmasını doğru bulmuyorum.Arda'yı çok severim ama populisttir,Gerrard gibi büyük bir kaptanın bile bazen egosuna yenilip doğru kararlar veremediğini,kendine oynadığını görüyoruz.
Doğrusu nedir derseniz,golü ben atayım ama takımda kazansın:)