14 Ocak 2010

Habe Ein Herz Für Verlierer.!



Aslinda bu motto cocuklara yardim icin yapilan kampanyaya aittir.. "Ein Herz für Kindern" Hoeness, cocuklar kismini degistirip "kaybendenler" olarak kendi mottosunu da hazirlamistir. Bütün ezeli rakiplerine o düstügü andaki zor durumunda hep yardim elini uzatmistir yeni Bayern baskani. Bu sehir derbisi 1860 Münih ya da eyalet derbisi Nürnberg ya da azili düsman olarak Bayern'i gören St.Pauli olur, farketmez.. takimlarin önemi yok.. Tam da kötü oldugu zaman diliminde ayaga kaldirmak icin bir Bayern güzelligi hep gelmistir..

Almanyada siklikla bulundugum iki sehrin takiminin taraftarlarinin birbirlerinden ne kadar nefret ettigini en iyi bilenler arasindayim zira bir orada bir buradayim. Bayern eyaletinin en büyük iki sehridir Nürnberg ve Münih.. Baska acidan Bundesliganin en cok sampiyonluk yasamis iki takimidir ve ölesiye bir nefret de söz konusu kendi aralarinda.. Ve bugün yine oldukca kötü durumda olan Nürnberg'e cok buyuk bonservis bedeli odeyerek aldigi Breno ve Ottl'u Hoeness kiralik olarak veriyor.. Bu tamamen Nürnberg takiminin ayakta kalmasi adina yapilmis bilincli bir hamledir lakin "yardim" olup olmadigi konusu ise tartismaya aciktir..

Hoeness, kurnaz bir adamdir ve parayla arasi oldukca iyidir. Bilir ki kendi takiminin derbisel rakipleri ayakta kalamazsa pek cok bakimdan sorun yasayacaktir. Birbirlerini yasatir aslinda rakipler.. Bugün Fenerbahce ya da Besiktas'in varligi futbolu bir Galatasarayli icin cok daha keyifli hale getiren en önemli unsurdur. Sizi daha da fanatiklestiren, daha fazla klubunuze bagli yapan bu dünyadaki en önemli neden rakiplerinizin varligidir yoksa nedir ?

Hoeness isi bir ara abartti ve en önemli derbisi olan 1860 Münih'in ic islerine kadar karismaya basladi. "Bu kadar basarisiz olan yönetimi hala nasil durduruyorlar, anlamiyorum" diye elestiri getirdi ki oldukca ilginc.. Bazen de "1860 Münih gibi bir derbi rakibin olacagina hic olmasin daha iyi" der.. Ezeli rakibinin ikinci bundesligaya demir atmasina sinirlenir sürekli ve ister ki 1860 birinci lige ciksin, en büyük rakibi olsun.. Satislar, baglilik, sudur budur kendi takiminda kisa yoldan iki katina cikacaktir, bunun farkindadir daha cok..

Burada dile getirilen fikir cok yeni degil belki ama Hoeness gibi bunu bilincli bir sekilde pratige dökeni bulmak kolay degil.. Nürnberg bu sene düsmeyecektir ve bu biraz da Bayern Münih nedeniyle olacaktir gibi duruyor.

Hiç yorum yok: