14 Aralık 2009

Kizdirmayin Onu.!



Sey derler.. kaybettigi zaman cildirir, delirir, cok degisir.. Öyledir de. Bir röportajinda 90 dünya kupasi ceyrek finaline iliskin kucuk bir ayrintiyi dile getiriyordu. Rakip 10 kisi kalmis ve takim 1-0 önde ama gel gör ki Klinsmann her topu aldiginda üc kisi arasina girip kaybediyor.. Kenarda deliriyor Kayser.. Yanina gelen italyan top toplayici cocuga yaklasip "sen girsen hepsinden daha iyi oynarsin" diyor filan.. Klinsmann iyice sacmalayinca yanina yaklasan Brehme'ye emri veriyor: Tüm takima söyleyin kimse Klinsmann'a oynamasin.. Böyle bir sey dogru ya da yanlistir, önemi yok. O tam da o zamana göre alinmis bir karardir.

Sunu demek isterim: Kazanma hirsi genelde aranilan özelliktir. Bu tarz kaybetmeye tahammülü olmayan lider ruhlu adamlarin genelde belirli bir "basari recetesi" yoktur. O an ve kosullar gereginde cok seyi yapabilirler.. Bu yüzden kopya edilemezler.. Pek de kucumsenmeyecek basarilar kazanmis olan Fatih Terim'in de belki size verecegi akli yoktur ama kaybetmeye de tahammülü yoktur ve bu bazen tek basina yetebiliyor..

4 yorum:

turhanatakan dedi ki...

o çeyrek finali unutmam mümkün değil, çekoslavakyayı tutuyordum, zeytinlide bir çay bahçesindeydik, sanırım nemecek atılmıştı. sonunda kazanan yine almanlardı ve 6 sene sonra ayağa gelen rövanş fırsatını yine kaçıracaktı çekler.

Borges dedi ki...

Turhanatakan: Süpersin valla.. Böyle hatirliyorsan güzel bir futbol izleyicisin sen. Aynen öyledir ki ben de 90'da Almanyanin tüm maclarini seyretmisimdir.. Birlesik Arap Emirlikleri macini da ben unutmam, nedeni yok, hafizaya kazanmis iste ;)

varol döken dedi ki...

90 dünya kupasından unutamayacağım tek adam:

goygoecha:) ha bir de schilacci var, isminden dolayı:)

CaRtMaNtR dedi ki...

Bu resmi görünce aklıma başka bir spor ve başka bir memleketten efsane geldi.

Şehir efsanesine göre basketbol oynarkende lider ve her zaman kazanmak için didinen bir adam olan (zaten bu nedenle lakabı mr. clutch olmuştur) Jerry West genel menejerlik görevi sırasında aynı maçı birden çok televizyondan izlermiş. Bunun nedeni ise maç sırasında yapılan hatalara dayanamayıp muhakkak bir televizyonu kırdığıymış.

Gerçek mi bilemem ama oyuncuyken bile kazanmak için her şeyini veren adamlar kenarda yönetici yada teknik direktörkende o ruh halinden çıkmayı başaramıyorlar.