8 Aralık 2009

15.Hafta Bundesliga..!


Frankfurt- Mainz: 2-0

Burdan baslamali sanirim. Maik Franz yine i$ basinda. Daha önceden de belirtmistim, galibiyete giden yolda cok sey onun icin mübahtir efendim. Tam bir pisliktir lakin bu özelligi nedeniyle de sahadadir ayni zamanda. Bance'i da taniriz biz.. Onun da kadin dövmeleri, dirseklerden dolayi kirmizilari vardir.. Bu iki bomba bir araya geldiginde olan budur lakin surada sorun kesinlikle Maik Franz'in provakasyonu sonucu gerceklesmistir. Mac sonrasi Bance, Maik'e orta parmagini göstererek hareket ceker iken Franz'in kendisinin annesi ve babasi hakkinda iyi konusmadigini ve hatta hic cekinmeden "orospu cocugu" diye küfür etmesinin yani sira irkci söylemler icerisinde oldugunu belirtti. Maik Franz ise cok seyi kabul edebilirim ama irkci söylemler benim etik degerlerime aykiridir ve o da biliyor böyle bir seyin olmadigini ama bu yalan onun karakterini cok güzel gösteriyor diyerek kendisini savundu. Fedarasyonun hem mac sonrasi Bance'in hareketi ve Franz'in bahsedilen irkci söylemleri nedeniyle ikisi hakkinda sorusturma actigini da ekleyelim..

Maci maalasef seyredemedim dügün nedeniyle.. Bazen hayat böyle pustluklar yapar size. Yapacak hicbir sey yok deyip gectik ki ordan burdan takip ettik.. Akabinde özetleri seyrettim. Özet görüntüleri sonrasi söylenebilecek seyler de sinirlidir.

Maca damgasini Maik Franz vurmustur her bakimdan. 4.golünü atti ki Bayern'e karsi gol atan Gladbachli Brouwers ile beraber en golcü defans oyuncusu konumunda. Takimda da Meier'in arkasindan (5 gol) ikinci en cok gol atan futbolcu. Bunun disinda sadece Bance'i degil Amri'yi de bitirdi mac icerisinde.. Rakibin sinirlerine profesyonelce oynuyor.. Ileriye cikislari oldukca saglam ve attigi goller de puan getirici niteliktedir. Ochs'un takima dönmesiyle sag bekten stopere gecerek rahatladi ki her bakimdan "lider oyuncu" konumundadir..

Mainz'in kacirdigi bir gol var ki Bance'in sutu sonrasi inanamadim.. Akabinde bombos pozisyonda bir baska golcü defanslardan Hoogland atacak iken Bungert ile anlasmazliga düsüyor ki kaderini degistiriyor oyunun..



Cok degismis her seyden önce. Mac sonrasi pazar sabahi almanyanin en güzel spor programlarindan olan Udo Lattek'in her daim icerisinde oldugu Doppelpass'a konuk oldu. Yönetim ile tartismasini sürdürdügünü belirtir iken henüz Frankfurt'a gelmeden önce varolan düsüncelerim yüzünden takimin basina getirildigini ve baskan ile olan 20 yillik dostlugun da verdigi güven ile her türlü kavgayi yapmaya devam edecegini söylüyor ki özellikle baskanin ekonomik acidan elini cebine atamamasi üzerine oyuncu istedigini inatla belirtti. Tartismaktan ve fikirlerini dayatmaktan da vazgecmeyecegini tekrarladi.

Klinsmann kovulduktan sonra tv programina cikip cok önemli seyler söyledi. Bu pek cok teknik direktöre ders olacak nitelikteydi aslinda. Bayernin eski antrenörü , en büyük hatam yönetim ile uyum göstermek icin caba sarfetmem ve söylenilen her seyi kabul etmem oldu diyordu. Misal Lehmann ile anlasmasina ragmen yönetim istemedigi icin vazgectigini ve daha özellikle transfer konusunda sergiledigi tutumdan dolayi pisman oldugunu dile getiriyordu. Bir sene önce misal UEFA kupasinda yari finali gecemeyen takima katki yapmadan Sampiyonlar Ligi Sampiyonlugu hedefi koyulmasinin anlamsizligi diye gidiyordu.. Skibbe de biraz Galatasaraydan ve bu yasanilanlardan ders almis durumda. Inatla isteklerini bastiriyor ve devre arasi onun en cok istedigi Lincoln gibi bir oyuncuyu takima kazandirmak. Iki oyuncu var listede.. Ikisi de eski oyuncusu. Lincoln ve Gekas.. Bu ikisi gelirse cok baska seyler olabilir diyor ki yanlislikla Lincoln'ü transfer etsin Skibbe, Frankfurt'a kombine almayan ne olsun diyorum ben baska da bir sey demiyorum. Cok önemli bir üc puan alarak taraftari da bir süreligine tepkisizlige gömmüs durumda. Haftaya Hoffenheim deplasmaninda da alacagi bir puan dahi kar olacaktir zira sezon basi belirlenen hedefi yakalamis durumdalar.. Maalasef güzel oyuncu Maik Franz sari kart cezasi nedeniyle oynayamacaktir..



Stuttgart - Bochum: 1-1

Bu hafta en ama en cok güvendigim, kesin galip gelecektir dedigim takim Stuttgart idi. 90.dakikaya da 1-0 önde girdiler lakin son saniyede muhtesem bir frikik golüyle her sey degismistir. Kirilma anidir bu, Baros'un Konya karsisinda kacirdigi penalti gibi. Babbel haliyle mac sonrasi kovuldu zira taraftarlar ayaklandi, protestolar filan.. Lakin sunu da belirtmek isterim ki Bochum macta daha iyi olan taraf idi. Beraberligi sonuna kadar hakettiler.. Babbel'i kovma düsüncesi en azindan simdilik yoktu zira Sampiyonlar Liginde bir üst tura cikma sanslari mevcut idi. Sadece bu sansin elde edilmesi ya da bir üst turun getirdigi güzellik dahi Babbel'in kredisini arttiracakti lakin iste kendi evinde son saniye golü ve pankart her seyi acikliyor aslinda.. 14 macta 11 puan ve 17.sira.. Cankurtaran teknik adamlarin ya da kötü giden takimin basina gecip takimi iyilestiren antrenörlerin ne oldugu her zaman soru isaretidir. Sunu söylemek isterim ki Babbel'i getiren ve basariya götüren isimler ayni zamanda onu kovduran etkenlerdir. Takim kaptani buna cok iyi bir örnektir kesinlikle..

Yenecek bu takim derken sanirim bir seyleri de eksik hesapladik. Hafta ici cok önemli bir sampiyonlar ligi maci oldugunu unuttuk gibi. Bu cok önemlidir zira Babbel'i ayakta tutan unsur idi. Egersadece lig macina kalsaydi kesinlikle alirdi. Babbel, son saniye golü ile beraberlige razi oldu ama mac icerisinde de cok kötü bir Stuttgart vardi sahada..



Hannover - Leverkusen : 0-0

Leverkusen'in yenemeyecegini cok iyi biliyordum. Mac ortada gecti de diyebiliriz. Cok önemli firsatlari degerlendiremedi her iki takim da.. 15 mactir yenilmiyor Leverkusen. Mini-Barca bu takim. Barnetta'nin Derdiyok'u ters kanattan bir görüsü var ki izlemeye doyamiyor insan.. Gol olmasin lakin ataklari öyle organize ve güzel ki seyretmesi inanilmaz keyifli.. Hannover, hem Schalke ayni zamanda Bayern karsisinda yenilmesine ragmen cok güzel oyun ortaya koymustu. Beni "yenilmez" dedirten bu Enke ölümü sonrasi ortaya koyulan performanslariydi.. Leverkusen karsisinda cok net pozisyonlar buldular ve rakibi karsisinda "oyun" olarak ezilmediler ki macin hakkidir beraberlik.. Ya Konan-nasil isimdir bu böyle- hareketli, dagitici özelligi ile iyi bir ön oyuncusu belki ama gol atamiyor bir türlü ve atacak gibi de durmuyor.. Zor günler yasadilar ve belki hala yasiyorlar.. Yavas yavas kendilerine gelecektir. Leverkusen ise cok buyuk bir aksilik olmazsa bu devreyi ilk iki icerisinde bitirecektir ki asil sorun ikinci yari nasil bir performans gösterecegidir.. Zira gecen sezon oyun acisindan bu sezondan bile daha iyidir. Sami Hypia muhtesem bir transfer olmus. Sadece bu oyuncunun olasi yoklugu-sakatligi bu takimi dagitmaya yeter.. Heynckes tecrübesi nasil etki edecektir görecegiz ilerleyen zaman icerisinde..



Wolfsburg - Freiburg: 2-2

Arkadas ne bahtsiz bir takimdir bu böyle. Kendi aptalliklari yüzünden kaybedilen maclar yetmiyormus gibi hakem hatalarina kurban gitti ki Bremen macinda da inanilmaz hatalar yapilmistir. Bundesligada bu sezon su maclar öncesi yapilan basit hatalarin tamami gecen sezon tüm sezon boyunca oynanilan maclarda yapilan hatalardan daha fazla imis istatistik olarak.. Wolfsburg yok yere iki oyuncusunun carpismasi sonucu rakibine gol attirdi. Akabinde Freiburg'un kendi kalesine gol atmasiyla durum esitlendi.. bastiriyor da bastiriyor ki maci alacak gibiydi derken bir penalti.. Huh.. Bir sey demiyorum izleyin.. Hata tamamdir ama böylesi nasil mümkündür ?



Efendim bir sekilde benim gelecek vaad eden oyuncu dedigim Fabian Johnson ile beraberligi saglayan Wolfsburg, Dzeko ile öyle bir gol kaciriyor ki adami kader kismet cümlelerine dogru itekliyor..



Borussia Dortmund-Nürnberg: 4-0

Bundesliga gittikce gariplesiyor.. Gecen hafta cumartesi gündüz maclarinin hemen hepsinin ilk yarisi deplasman takimlarinin attigi gol ile sonuclandi. 5 mac 0-1 seklinde devreye girdi. Bu hafta ise gündüz maclarinin Dortmund-Nürnberg harici beraberlik ile sonuclandi. Nasil bir anlasma yapiliyor, kim düzenliyor bunu bilmiyorum lakin bir uyum söz konusu. Keza bu uyum Nürnberg icin de söz konusu. Nasil takim yillardir bir düsüyor, bir cikiyor ise bu sezon da aynen öyle. Bir hafta önce Berlin'e misal 3 atiyor, Leverkusen'den 4 yiyor.. Wolfsburg'u deplasmanda güzel bir oyunla yener iken 3 atiyor Dortmund'dan 4 yiyor.. Gel de bu takim icin bir tahmin yürüt.. Bu sezon tribünden izleme sansimizin oldugu takimlardan idi ve muhtesem defansi vardi.. Gel gör ki yedikleri gollerin haddi hesabi yok..

Dortmund ise Hoffenheim ile basladigi bu genc kadronun ortadan isirip rakibi hazirliksiz yakalama felsefesini devam ettirdigine sahit oluyoruz.. Gecen sefer Sahin idi bu macta ise Owomoyela.. Nürnberg kendi yari sahasindan cikamadan pozisyonlari teker teker yedi ki Barrios denilen arkadas biraz daha "golcü" bir adam olsaydi bugün4 degil 14 olurdu tabeladaki skor.. KAdro inanilmaz genc.. 1860'dan tanidigimiz lakin ayiramadigimiz Bender kardeslerden birisi burada kadroya girmis durumda keza ilk golü atan Grosskreutz, Nuri Sahin, kuba.. Orta dörtlüye bakar misiniz ? Ikisi 21 yasinda Bender 20 Kuba 23. ortalamasi cok genc ve mac boyunca basiyorlar ki bunlarin ekmegini yiyor Klopp..



Köln - Bremen: 0-0

Beni yaniltan ikinci mac budur. Öncelikle kadro konusunda yanildim zira Özil hastalanmis ve kadroda yoktu. Pizzaro ki benim su an Almanyada en begendigim forvetlerin basinda gelir -6haftadir yok-. Lakin buna ragmen Marin'in bariz penaltisi ve son adam olarak düsürülmesi sonucu kirmizi karti yenilmis ki anlamak cok zor hakemleri.. Bu sene Bundesliga hakemleri rezilleri oynuyor resmen.. Köln son saniyede galip gelecek idi Novakovic gününde olsaydi eger.. Özilsiz Bremen her seye ragmen etkiliydi ama iste aldiklari bir puana da bir sekilde razi olmak durumundalar ki maci ve seriyi kaybebilme ihtimalleri de hayli yüksek idi..

Köln öyle bir takim ki seyircisi en cok futbol kokan, futbol manyagi bir klup. Inanilmaz atesli ki Podolski'yi geri döndürür, Daum'u ikinci ligde basa getirir. Bu takim kesinlikle birinci lige ait her bakimdan ama öyle SIKICI ve kötü futbol oynuyorlar, ben seyredemiyorum. Podolski dedigin adamin mac boyunca daglara taslara attigi tek bir sutu var.


Bayern Münih-M'Gladbach: 2-1

Bayern zor da olsa 5 mactir yenilmeyen rakibi karsisinda 3 puani aldi. Bu da onlarin garip gol sevinci.. Kaleci golf sopasi ile atisi yapiyor, oyuncular da o atisi seyrediyor ve ilk vurusta delige sokma basarisini gösteriyormus gibi vesaire vesaire.. manyak misiniz lan siz ? Bu nasil gol sevincidir böyle ? Arango'nun sutunu muhtesem bir sekilde cikaran kaleci Butt'un önerisiymis. Gecen hafta da herkes motor gibi yeri delme ugrasisi icerisinde bir sevinc gösterisi yapti ki anlasilan her hafta yeni bir sey bulacaklar.. Baska acidan bu da onlarin neden yenilmeyeceginin cok baska bir gösterisi. Lahm önderliginde takim bir sekilde kendisine gelmek icin caba harciyor.. Gladbach özellikle ilk yari cok iyiydi ve cok zorladi Bayerni.

Genc Badstuber'in gol atmasi cok önemliydi Van Gaal icin. Benim de icine katildigim cok buyuk bir grubun en buyuk Van Gaal hatalarindan birisi Lucio'yu takimdan gönderecek sekilde tavir almasiydi. Van Gaal da bunun üzerine genc oyuncuyu A takima aldi. Bu hem Lucio elestirilerini biraz olsun kapatir iken hem de cok önemli bir ic saha galibiyetidir. Lakin dananin kuyrugu italyada kopacaktir Juventus karsisinda..

Bu mac sonucunda iki sey eklemek isterim sadece. Son 3 mactir gol atan Gomez bu takimin degil bu sene önündeki bes yil icin degismez forveti olacaktir ve sakatlik problemi olmasa Robben, Ribery'den bile daha iyi bir futbolcudur nokta.!

(Haftaya da taihsizsakatliklarinkrali Hamburg ile baslariz artik)

5 yorum:

aksilaz dedi ki...

"Barnetta'nin Derdiyok'u ters kanattan bir görüsü var ki izlemeye doyamiyor insan.. Gol olmasin lakin ataklari öyle organize ve güzel ki seyretmesi inanilmaz keyifli.. "

Bu tür çapraz topları o kadar organize oynuyorlarki. Eren'de kendini her geçen gün geliştiriyor. Şampiyon olmayı haketmiyor mu bu takım ?

Sene başında bahisim tutacak bu gidişle. Şaka bi yana 1 e 34 veriyordu sene başı :)

varol döken dedi ki...

o freiburglu futbolcu gidip de diyememiş mi ben kendim düştüm diye... penaltı ve itiraz arasındaki korelasyonun düşüklüğüne bakın bir de bizim ligdeki maçlardan sonraki açıklamalara...

Borges dedi ki...

aksilaz: Oynadiysan tutma ihtimali cok yüksektir, onu söyleyeyim zira bu takimin artik 23 yas alti futbolcusu yok gibi.. tecrübeli takimin tecrübeli de bir hocasi var, bu gidisle süper..

Varol DÖken: Abi bekledim ben de onu yapmasini ama yapmiyorlar, yapmayacaklar da... "penalti degil" demek cok zor olmamalidir aslinda.

Protanopia dedi ki...

Hamit takımdaki yerini baya bi kaybetmiş gibi duruyor. Ayrılma ihtimali falan gündeme geliyor mu oralarda? Tabi ki GS ihtimaline binaen de soruyorum :)

Borges dedi ki...

Karamurat: Her an her sey olabilir. Kadroya girmisti, isinirken sakatlandi. Toplamda VAn Gaal satilirsa cok itiraz etmez, BAyern sorun cikarmaz ki sözlesmesi biliyor, aldigim aldik diyecektir ama Hamit pek gitmek istemiyor simdilik.. Her türlü sürprize gebe bir durum söz konusu.